EL CUNIRRI

El Cunirri està situat a Duesaigües, al Baix Camp, amb unes fantàstiques vistes a la serra de L'Argentera.

Després de dinou anys de la seva inauguració seguim amb la tradició de la cuina catalana amb plats com l'escudella, els canalons casolans o la patata amb brandada de bacallà. Podreu escollir entre diferents entrants com l'espardenya (torrada amb escalivada i anxoves), els entremesos (taula dels millors embotits de la comarca), l'amanida tèbia de fruits secs, amb salmó o l'esqueixada, la lassanya de bolets o els caragols coents.

Els plats de carns a la brasa, acompanyades amb una generosa guarnició, i els nostres plats cuinats com el fricandó de vedella amb bolets o el conill amb caragols parlen per si sols. El Cunirri, el nostre plat estrella, conill fet a la cassola amb herbes aromàtiques i una picada de fruits secs del territori, "recepta secreta del xef". Si ho preferiu també podreu degustar els nostres peus de porc amb caragols o el bacallà amb mascarpone i mel.

I per postres no us podeu perdre la nostra crema catalana, el flam de la casa o el pastís de formatge. I si ho preferiu també tenim un bon assortiment de gelats, fruits secs de la comarca, acompanyats d'un bon moscatell i vi ranci o mel i mató.

Disposem de menú diari i menú de cap de setmana. El preu de la carta és de 22 €, aproximadament.

Tot acompanyat d'un bon vi del territori o un bon cava català.

Si vols esmorzar de forquilla aquest és el teu punt de trobada els caps de setmana i els festius.


dimecres, 31 de juliol del 2013

COPA DE PLÀTAN I XOCOLATA

Ingredients:

·         100 g d'aigua
·         80 g de sucre
·         100 g de xocolata fondant
·         80 g de nata líquida
·         250 g de plàtans madurs
·         canyella en pols


Per als plàtans caramel·litzats:

·         100 g de plàtans
·         180 g de sucre
·         225 g d' aigua

Elaboració

Per començar, poseu la xocolata al bany maria per desfer-la i aneu remenant fins que estigui ben desfeta. Reservar.

Poseu els plàtans madurs a la batedora amb la nata i un polsim de canyella. Podeu posar sucre si els plàtans no són prou madurs. Quan estigui ben batut poseu aquesta crema en els recipients que heu triat i reserveu-lo a la nevera per què es refredi i agafi una consistència sòlida.

Per fer el caramel, poseu una mica d'aigua i sucre en una paella i deixeu que es desfaci. Tot seguit, afegiu les rodanxes de plàtan a la paella on teniu el caramel i deixeu que es vagin coent. Quan estiguin ben daurades, atureu la cocció incorporant una mica d'aigua a la paella. Deixeu-ho bullir una mica més i retireu-ho del foc. I ja per acabar cobriu de xocolata el batut de plàtan i poseu les rodanxes de plàtan caramel·litzat a sobre. Podeu decorar la copa amb una galeta de canyella o un encenall de xocolata.